CROMO: 6_ Font de la Maquinista

18-11-2020
Aquest és el cromo de la Font de la Maquinista.

És el número 6 de la col·lecció de cromos del districte de Sant Andreu. 
És de color groc perquè aquest punt pertany a la categoria Instal·lacions ambientals i ecoinnovació del mapa Barcelona+Sostenible.

La cara frontal del cromo mostra la fotografia de la Font de la Maquinista i al peu de la imatge hi ha les icones més representatives d’aquest punt que són:
1 - Punt d’obtenció d’aigua freàtica
2 - Font ornamental
3 - Parc o jardí històric
4 - Biodiversitat

La font de la Maquinista és coneguda com “Estany Narcís Monturiol” (va ser un enginyer intel·lectual, polític i inventor espanyol). Va ser inaugurada l’any 2.000 i va ser obra de Juan Fernando Mendoza. La font està ubicada a l’antiga fàbrica de trens que es va construir l’any 1.855. Disposa d’un entorn amb vegetació i per això crea un entorn verd pel barri de Sant Andreu que aprofita l’espai de la fàbrica. 

En l'altra cara del cromo hi ha dues preguntes que fan referència al punt del Mapa Barcelona+Sostenible presentat a la cara frontal.

Primera pregunta:
Quan es va inaugurar aquesta font?

Segona pregunta:
Què representa la font?

Si contestes almenys a una de les dues preguntes podràs aconseguir més cromos i acabar la teva col·lecció!

Aquest cromo pertany a la primera col·lecció dels CROMOS DEL MAPA BARCELONA+SOSTENIBLE del Districte de Sant Andreu. Aquesta col·lecció ha estat creada per l'alumnat de 5è del curs 2020/21 de l'Escola FEDAC de Sant Andreu.

Si vols saber més sobre aquest projecte visita aquest relat o posa't en contacte amb la Cooperativa Raons.