Biblioteca Joan Miró

Carrer Vilamarí, 61
Eixample
08015
Barcelona



Latitude: 2.1492303607076
Longitude: 41.378816802402



  • Instal·lació d'energia solar fotovoltaica


Es va inaugurar l'any 1990 i va ser ideada pels arquitectes Beth Galí, Màrius Quintana i Antoni Solanas. Va ser el primer edifici de la ciutat concebut com a biblioteca i també el primer a disposar d'catàleg automatitzat.
Porta el mateix nom que el parc, on es trobava l'antic escorxador de la ciutat, en homenatge a un dels artistes catalans més reconeguts internacionalment. El parc també llueix una de les seves escultures més emblemàtiques, Dona i ocell, de 22 metres d'altura.
La biblioteca ocupa una superfície de 750 metres quadrats i la componen dos edificis: l'ala infantil, al costat mar, i l'ala d'adults, al costat muntanya, connectats entre si per una passarel·la de vidre. Les dues ales disposen de planta baixa i altell.
A més, incorpora millores d'eficiència energètica, s'ha millorat la qualitat i el consum de la il·luminació; s'han canviat màquines i renovat circuits del sistema de climatització que faran que la biblioteca sigui més confortable i tingui menys consum, i s'han instal·lat plaques fotovoltaiques a la coberta.

Biblioteca Joan Miró

Carrer Vilamarí, 61
Eixample / La Nova Esquerra de l'Eixample
08015 - Barcelona
Com s'hi va?

Es va inaugurar l'any 1990 i va ser ideada pels arquitectes Beth Galí, Màrius Quintana i Antoni Solanas. Va ser el primer edifici de la ciutat concebut com a biblioteca i també el primer a disposar d'catàleg automatitzat.
Porta el mateix nom que el parc, on es trobava l'antic escorxador de la ciutat, en homenatge a un dels artistes catalans més reconeguts internacionalment. El parc també llueix una de les seves escultures més emblemàtiques, Dona i ocell, de 22 metres d'altura.
La biblioteca ocupa una superfície de 750 metres quadrats i la componen dos edificis: l'ala infantil, al costat mar, i l'ala d'adults, al costat muntanya, connectats entre si per una passarel·la de vidre. Les dues ales disposen de planta baixa i altell.
A més, incorpora millores d'eficiència energètica, s'ha millorat la qualitat i el consum de la il·luminació; s'han canviat màquines i renovat circuits del sistema de climatització que faran que la biblioteca sigui més confortable i tingui menys consum, i s'han instal·lat plaques fotovoltaiques a la coberta.