El 26 de gener, Dia Mundial de l'Educació Ambiental

23-01-2016

El 26 de gener se celebra el Dia Mundial de l'Educació Ambiental, que té com a principal objectiu ajudar les persones a prendre consciència, a aprendre coneixements, destreses i valors, i a adquirir experiència i determinació per a capacitar-los per actuar, individualment i col·lectivament, en la resolució dels problemes ambientals presents i futurs.

El Dia Mundial de l'Educació Ambiental té el seu origen en el Seminari Internacional d'Educació Ambiental que es va celebrar a Belgrad al 1975, en el qual van participar experts del tema de més de 70 països.

En el Seminari de 1975 es va crear el Programa Internacional d'Educació Ambiental, de conformitat amb una recomanació de la Conferència de les Nacions Unides sobre Medi Humà que es va celebrar a Estocolm el 1972. En aquella Cimera es va mencionar per primer cop la necessitat de l'Educació Ambiental i es va crear el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient que es va ocupar de la supervisió, juntament amb la UNESCO, del Programa Internacional d'Educació Ambiental establert al 1975.
Dos anys més tard, al 1977, a la Conferencia Mundial sobre Educació Ambiental celebrada a Tbilisi, Rúsia, es va concloure amb la importància d'incorporar la dimensió ambiental en tot sistema educatiu (informal, formal bàsic o universitari), des d'un enfocament interdisciplinari, disposició que es va anar reiterant en successives conferències.

L'Educació Ambiental és un procés planificat per comunicar i implicar als ciutadans en les qüestions i problemàtiques ambientals que s'expliquen a través d'informació basada en les dades més recents validades científicament, com per exemple les conseqüències del Canvi Climàtic.

A Barcelona, hi ha programes i equipaments dedicats a l'Educació Ambiental i que estan pensats per treballar amb diferents tipus de públics. Presenten diversitat d'aproximacions, segons el grau d'aprofundiment i segons la mirada i estan centrades en diferents temàtiques ambientals.

Gaudiu del Dia Mundial de l'Educació Ambiental i engresqueu-vos a participar en la solució!


 

5528f8a40a92f4711a8b456a
53962bce0a92f4261f8b45ac
54468e780a92f4ae1f8b4568

Darreres Fotografies

Darrers Relats