Utilitzem galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. 
Podeu obtenir més informació o bé conèixer com canviar la configuració del seu navegador.   Política de Cookies

La Casa de l'Aigua de Trinitat Nova

Carrer de Garbí, 2
Nou Barris / La Trinitat Nova
08033 - Barcelona
 934637771 casadelaiguadt8@bcn.cat http://meet.barcelona.cat/ca/descobreix-barcelona/districtes/nou-barris/casa-de-laigua Facebook
RENOVA ROBA 2017
 
Dates i horari de recollida:
Dimarts 21 i dimecres 22 de novembre de 10 a 14h
 
Dates i horari d'intercanvi:
Dijous 23 de novembre de 10 a 14h


Després de l’epidèmia de tifus que va assolar la ciutat el 1914, que va produir una alta mortalitat a causa de la contaminació de l’aigua distribuïda per la companyia municipal, va caldre renovar amb tota urgència el sistema de subministrament d’aigua de boca. El complex format per la Casa de l'Aigua de Trinitat Vella i la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova va ser construït per encàrrec de la Compañía de Aguas de Barcelona entre 1915 i 1919, any en què va entrar en funcionament. per millorar les condicions higièniques del subministrament.
Aquestes dues cases d'aigua de la Trinitat unides per un túnel subterrani que connectava ambdues instal·lacions i es perllongava en direcció Collserola, ara estàn separades per la Meridiana, que és a la vegada límit entre els districtes de Sant Andreu i Nou Barris
La Casa de l'Aigua de Trinitat Vella (Sant Andreu) era l’estació de distribució i elevadora d’aigua del sistema d’abastament municipal de Barcelona i la Casa de l'Aigua de Trinitat Nova (Nou Barris) era el lloc on es feia el la cloració, decantació i emmagatzament abans de la seva distribució.
Aquesta infraestructura va deixar de prestar servei al 1989 substituïda pels nous dipòsits situats a pocs centenars de metres.

Gran valor arquitectònic i patrimonial
La Casa de l’Aigua de Trinitat Nova és un equipament on es poden celebrar actes de ciutat obert a tothom, amb un alt valor patrimonial i una ubicació privilegiada, entre la plana de Barcelona i la serra de Collserola.
La rellevància de la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova, un centre de referència mediambiental i eix de nova centralitat en matèria de promoció econòmica, rau en la seva claredat arquitectònica i en la seva tipologia constructiva. Es tracta, de fet, d’un dels primers edificis construïts amb formigó armat a Barcelona. El conjunt modernista, obra dels enginyers Felip Steva i Planas i Joan Sitjes, es troba inclòs al catàleg de patrimoni de la ciutat.
Actualment és la seu de l'Aula Ambiental de Nou Barris.

Un nou espai
Avui dia, aquest espai, que en el passat va ser vital en la història de Barcelona i en el proveïment d’un dels béns més preuats per a la supervivència, s’ha convertit en una zona on els veïns poden conrear els seus horts, i s’ha retornat al districte l'origen rural i pagès que sempre havia tingut.

Horari d'atenció
Amb excepció de l'agost o dels dies festius, l’horari d’atenció al públic de la Casa de l’Aigua és de dilluns a dissabte de 10 a 19h).