Utilitzem galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. 
Podeu obtenir més informació o bé conèixer com canviar la configuració del seu navegador.   Política de Cookies

Setmana de l'energia: visita als edificis Nou i Novíssim de l'Ajuntament

15-06-2017

Instal·lacions de plaques solars en aquests dos edificis municipals

El dimecres 14 de juny es va fer una visita al l'Edifici Novíssim dins les programades en la Setmana de l'energia del 2017.

En aquest cas la coordinació va recaure en exclusiva en La Fàbrica del Sol.

Les explicacions tècniques les va fer El Llorenç Pérez, de TERSA (Tractament i Selecció de Residus, SA), la companyia pública especialitzada en seleccionar, tractar, controlar, gestionar i valoritzar els residus municipals i la gestió d'energies renovables amb el compromís i garantia de la millora contínua en la gestió ambiental de les nostres activitats.

Amb la maqueta dels edificis Nou i Novíssim que hi ha a la recepció es va fer una  explicació d’on estaven les plaques i on connectaven amb la xarxa, doncs no subministren energia pel consum intern, sinó que aboquen tot el produït al sistema. La raó respon a la conjuntura del moment, quan les primes a les renovables feien molt més rendible la venda que l’autoconsum.

En pujar a la coberta de l’edifici es va fer una repassada de com estaven disposades les plaques segons l’eix de l’edifici i no orientades al sud, quasi planes, per poder col·locar-ne més quantitat en no fer-se ombra, enlloc de prioritzar el rendiment per placa.

Després es va comentar com les diferents capes de l’oblea actuen en la cessió i acceptació d’electrons i com s’ha augmentar l’eficiència en reduir la reflexió per canvi de textura del material de recobriment.

Es va fer una descripció ràpida de que es paga en el rebut de la llum: part fixa, impostor i part variable o consum. El preu d’aquesta part variable és el que depèn de la subhasta elèctrica per hores vigent actualment. La potència instal·lada total de totes les tecnologies de producció a l’estat espanyol és de més del doble de les necessitats i es va descriure com es decidia en funció de l’oferta i la demanda quines eren les fonts que es feien servir per cobrir aquesta demanda segons les franges horàries.

En finalitzar els alumnes de la Casa d’Oficis de Barcelona Activa van explicar què eren les motxilles de l’Electricitat a règim i com es poden sol·licitar a La Fàbrica del Sol; i quina és l’oferta de tallers i xerrades del programa Carregat d’energia.
 

5528f8a40a92f4711a8b456a
53962bce0a92f4261f8b45ac
54468e780a92f4ae1f8b4568

Darreres Fotografies

Darrers Relats