Utilitzem galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. 
Podeu obtenir més informació o bé conèixer com canviar la configuració del seu navegador.   Política de Cookies

Setmana de l'energia: visita a la Biblioteca de la Zona Nord

15-06-2017

Destaca l'aprofitament de la llum, la integració paisatgística i el poder climatitzador de la seva coberta verda.

El dilluns 12 de juny, en el marc de la Setmana de l’energia del 2017, es va visitar la primera de les instal·lacions d'enguany, la Biblioteca de la Zona Nord.

La coordinació per les organitzacions de les visites es fa entre La Fàbrica del Sol i un equipament de districte. En el cas de Nou Barris l'equipament de referència ha estat La Casa de l’Aigua de Trinitat Nova.

En nom de la Biblioteca, la seva directora, la Magnòlia Fuentes, va obrir l'equipament als participants que van poder entrar a espais reservats, com la sala de màquines, la part accessible del sostre verd, o el "cràter" de la muntanya que proporciona llum natural a la cara interna de la instal·lació..

Per entendre la concepció arquitectònica de l'edifici es va comptar amb el seu arquitecte, el Rafael Perera. Després d'una introducció de com entenia el senyor Perera la sostenibilitat, va explicar els conceptes arquitectònics i d’integració paisatgística de l’edifici. Es va poder copsar com la biblioteca aprofita la llum natural a l'interior, amb una bona visió cap a fora, alhora que hi ha certa opacitat des de l'exterior. L’aïllament climàtic de la seva coberta verda es complementa amb la funció d'integrar-la amb la muntanya en la que es troba enclavada.

5528f8a40a92f4711a8b456a
53962bce0a92f4261f8b45ac
54468e780a92f4ae1f8b4568

Darreres Fotografies

Darrers Relats