CROMO: 17_EL MERCAT DE SANT ANDREU

23-02-2022
Aquest és el cromo del Mercat de Sant Andreu.

És el número 17 de la col·lecció de cromos del districte de Sant Andreu.
És de color turquesa perquè aquest punt pertany a la categoria Comerç, serveis i turisme sostenible del mapa Barcelona+Sostenible.

La cara frontal del cromo mostra la fotografia de l’entrada del Mercat de Sant Andreu i al peu de la imatge hi ha les icones més representatives d’aquest punt que són:
1 - Mercat Municipal
2 - Fira o mercat de productes ecològics i/o locals
3 - Mercat o punt d’intercanvi


El mercat de Sant Andreu està al mapa per ser un lloc on s’hi venen productes ecològics i de proximitat. Molts dels comerços tenen el segell del “Comerç verd”, que significa que els aliments que venen són locals, ecològics, de petits productors, de pagès o de llotja, i intentant minimitzar els residus. A més, és accessible i dona feina a moltíssimes persones de Sant Andreu, que alegrement ens venen productes econòmics. Hi ha una botiga on, si tens un llibre que no t’agrada o que ja l’has llegit, el pots canviar per un altre. La gent és molt amable i simpàtica. Els orígens del mercat es remunten de fa temps, quan els pagesos es reunien per a vendre els seus productes; van anar construint les botigues poc a poc, es va anar ampliant més i més fins que es va convertir en un mercat. Actualment està en obres perquè el mercat antic estava molt vell i així es poden millorar les instal·lacions.

En l'altra cara del cromo hi ha dues preguntes que fan referència al punt del mapa Barcelona+Sostenible presentat a la cara frontal.

Primera pregunta:
Quantes botigues hi ha al mercat?

Segona pregunta:
Què vol dir l’etiqueta “Comerç Verd” que tenen algunes de les parades del mercat de Sant Andreu?


Si contestes almenys a una de les dues preguntes podràs aconseguir més cromos i acabar la teva col·lecció!

Aquest cromo pertany a la primera col·lecció dels CROMOS DEL MAPA BARCELONA+SOSTENIBLE del Districte de Sant Andreu. Aquesta col·lecció ha estat creada per l'alumnat de 5è del curs 2020/21 de l'Escola FEDAC de Sant Andreu i l’alumnat de 5è del curs 2021/22 de l’Escola Molí de Finestrelles.

Si vols saber més sobre aquest projecte visita aquest relat o posa't en contacte amb la Cooperativa Raons.