El 1r Mercadillo d’Intercanvi a la Trinitat Vella evita que 498,21 kg de CO2 arribin a l’atmosfera

21-01-2020
El passat 11 de gener es va celebrar al Centre Cívic de Trinitat Vella el 1r Mercadillo d’intercanvi del barri.

Mitjançant un sistema de punts pel qual es valoraven els objectes en funció dels quilograms (kg) de CO2 que deixàvem d’emetre a l’atmosfera al donar-li una segona vida, vam classificar i intercanviar els objectes per d’altres que tinguessin un valor similar, evitant així la despesa que suposa fabricar i comprar-ne de nous.

Moltes persones de totes les edats es van apropar a intercanviar els seus objectes; eines, petits electrodomèstics, utensilis de cuina, joguines i llibres, entre d’altres. Gràcies a totes aquestes persones hem calculat que l’estalvi en emissions de CO2 aconseguit en aquesta jornada va ser de 498,24 kg de CO2, que equival a 14.071 arbres absorbint CO2 durant un dia.

Paral·lelament al mercat vam celebrar un Repair Cafè, de la mà dels Restarters. Aquest col·lectiu format per experts reparadors organitzen aquests esdeveniments en què els veïns i les veïnes poden portar aquells petits electrodomèstics que ja no funcionen i els Restarters reparen alhora que ensenyen les tècniques i trucs que utilitzen. D’entre els objectes que vam reparar trobem varies planxes, allisadors de cabell, una torradora, varies tauletes i un ventilador.

Gràcies a la reutilització i la reparació de materials i objectes contribuïm a sostenir una economia circular que converteix el residu en recurs i redueix l’extracció de recursos naturals i les emissions de gasos contaminants a l’atmosfera.