Receptes per l'aprofitament d'aliments

11-12-2019
Segons l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), un terç dels aliments produïts anualment per consum humà no son ingerits per ningú.
A Catalunya cada any es malbaraten 262.000 tones d’aliments, uns 35 kg per persona. Aquest fet es produeix en tots els passos de la cadena alimentària, des de la collita, quan moltes fruites i hortalisses no són admeses al mercat pel seu aspecte o forma, durant el transport, quan es produeixen moltes pèrdues relacionades amb la conservació dels aliments fins al lloc de destí, en els punts de venda, on molts aliments són descartats al caducar abans de ser venuts. Però és sobretot al final del procés  –llars i serveis- on es dona el 65% del malbaratament.
Aprofitant els aliments, no només evitem que acabin a l’escombraria, també evitem que es malbarati l’aigua i l’energia que ha sigut emprada pel cultiu i transport d’aquests aliments.
Per sort tenim moltes eines per evitar llençar menjar, us deixem alguns enllaços que us poden ser útils:
Consells i receptes d’aprofitament: https://somgentdeprofit.cat
Projectes d’aprofitament alimentari: http://www.espigoladors.cat/ca/inici/
Pla de prevenció del malbaratament alimentari a Catalunya (2019-2020): http://residus.gencat.cat/ca/ambits_dactuacio/prevencio/malbaratament_alimentari/plaprevencio_ma/