El Tipi de Laludo!

21-01-2019
El dia 16 de gener hem rebut a Ladudo els amics de Canya Viva per fer un tipi a l’hort, el nostre espai d’experimentació amb la natura.

El tipi l’hem construït amb canyes recollides de les vores del riu Llobregat i tela de jute. Tipi és un terme d’origen Lakota, que significa “lloc per viure”. El tipi el feien servir els natius de la zona central de Nord-Amèrica. Era la llar més habitual de les tribus nòmades. De fet, un tipi podia ser aixecat i desmuntat en menys de dues hores entre dues persones.

Canya Viva és un projecte multidisciplinari amb l’objectiu de crear una connexió permanent entre l’ésser humà i la natura. A través de l’arquitectura bioclimàtica integrada en la permacultura, la teràpia i l’art, satisfer les necessitats més bàsiques, com l'habitatge, el menjar, medicines o cultura mitjançant l’exuberància i la biodiversitat dels materials naturals.

Amb aquesta proposta, hem establert vincles comunitaris, hem après a crear amb elements de la natura, coneixent en profunditat les qualitats de les canyes, el seu hàbitat. Hem fet treballar els dits, amb corda, hem cosit, hem recuperat coneixements ancestrals i d’altres cultures. Un procés creatiu, constructiu, ple d’amor I reconeixement.

Famílies, sigueu benvingudes a jugar amb el tipi de Laludo!