història del punt verd del barri

05-07-2015
El Punt Verd de Sant Andreu és una realitat gràcies a la iniciativa de les entitats veïnals i ecologistes: l’AVV de Sant Andreu, la FAVB i el Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius, CEPA. Es va inaugurar el 15 de març del 2003 després d’un llarg procés de negociació amb l’Ajuntament i el Districte i gràcies al treball conjunt d’aquestes entitats que van dur a terme una intensa campanya de sensibilització i divulgació entre els veïns i veïnes del barri.

En una audiència pública sobre residus l’any 2000, entitats ciutadanes, veïnals i ecologistes van demanar a l’Ajuntament, entre d’altres mesures, dotar tots els barris de minideixalleries perquè els ciutadans poguessin portar-hi els residus sense recollida específica al carrer, per ser reutilitzats en primer lloc, o bé reciclats i evitar-ne així el seu abocament o incineración, és a dir el malbaratament de recursos. Havien de ser també un centre permanent d’educació ambiental. Es va demanar especialment, per aconseguir que les minideixalleries o Punts Verds de Barri fossin plenamente acceptades com un equipament més, la vinculació del teixit associatiu del barri per trobar l’emplaçament adequat,  fer un seguiment del funcionament, demanar activitats periódiques de reforç etc,  

Cal saber que hi ha una bonificació de la taxa metropolitana de gestió de residus per als usuaris en cas d'acudir al Punt Verd: només s’ha de presentar el rebut de l’aigua a l’operari. I també es pot recollir el cubell especial per a la separació de la brossa orgànica i per la recollida de l’oli usat de cuina. 

L'usuari

Miren

Miren

Seguint: 0
El segueixen: 1

Més relats del punt