22-03-2015
Roba amiga: Es tracta d'un programa que té com a finalitat principal la recuperació de residus tèxtils per a la posterior comercialització a l'hora que realitzen una tasca d' inserció sociolaboral, ja que ofereixen un lloc de treball a col·lectius en risc d'exclusió social.
Concretament aquest programa el duu a terme l'associació Andròmines des de l'anys 1993 i amb la participació d'altres entitats socials ( AIRES i la Fundació Un Sol Món).
Objectius principals del projecte:
La creació de llocs de treball per a persones en situació d'exclusió sociolaboral.
La minimització de l'impacte ambiental que provoca la producció i el consum de productes tèxtils, realitzant-ne una correcta recollida selectiva i fomentant-ne la reutilització.
Un cop recollida la roba que fan amb aquesta?
La roba es porta a la Nau de Reciclatge de Montcada i Reixac on és triada, classificada i condicionada en funció de la seva qualitat per donar-li alguna d'aquestes sortides: botigues, mercats, donacions o venda a l'engròs. La roba que no arriba a tenir la qualitat suficient per poder ser reutilitzada pot ser derivada com a matèria primera per a tasques d'educació ambiental (tallers, elaboració de bosses reutilitzables, etc.) i/o social (projecte de creació i disseny de peces reciclades) i la resta és tractada segons correspon i de manera ambiental.
Punts de recollida:
En l'actualitat hi han 48 punts de recollida distribuïts pels següents municipis de la província de Barcelona: Montcada i Reixac, Montmeló, Badia del Vallès, Terrassa, Ripollet, Viladecavalls, Vacarisses, Mollet i Vilanova del Vallès, i a través dels quals recollim, aproximadament, unes 300 tones anuals de residu tèxtil.
Quanta quantitat de roba és recollida? Unes 300 tones anuals aproximadament.
Per a més informació:
http://www.andromines.net/