Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Grup de Consum Ecològic de Biologia

Av. Diagonal, 643 (Facultat de Biologia)
Les Corts
08028
Barcelona




Latitude: 2.1198218
Longitude: 41.385874


Facebook

  • Grup de consum ecològic


El grup de consum ecològic o la "coope" informalment coneguda entre els usuaris, som un grup de gent que aplega estudiants, doctorands, treballadors i amics de la Facultat de Biologia que consumim productes de temporada, gaudim del sabor autèntic de les fruites i verdures acabades de collir, tal com les ofereix la terra, sense modificar ni accelerar-ne el creixement.

Aquest projecte es va iniciar l'any 2011 pel Grup Ecologista Skamot Verd de la facultat.

Els integrants del grup de consum ecològic coincidim els dimecres de cada setmana per repartir-nos la compra que hem fet conjuntament i directament a un productor ecològic Cal Rosset,

El grup de consum no és un supermercat on anem a buscar els aliments que ens fan falta, paguem i marxem cap a casa.

El grup de consum és:
- El lloc físic on anem a buscar la comanda que hem fet la setmana anterior.
- Un espai on es fan assemblees periòdicament per avaluar el funcionament i prendre les decisions que considerem més adequades.
- Un espai en què cada usuari s’encarrega d’alguna tasca i la fa regularment (fer comandes, fer permanències per repartir les comandes, fer de tresorer setmanal, etc.).
- Un espai on es fa facultat, on es coneix persones amb interessos comuns, on hi ha caliu humà, que tanta falta fa a les ciutats.

Individualment, tenim accés a un producte ecològic, fresc i de bona qualitat; el preu per al consumidor és raonable i, a més, el productor també pot vendre’l a un preu just que li compensi tota la feina que ha fet.

D’aquesta manera contribuïm a millorar l’economia local i la feina de pagesos que viuen a prop nostre i que tracten la terra de manera respectuosa:
- Utilitzant varietats de llavors tradicionals que afavoreixen la biodiversitat i evitant el monocultiu.
- Aprofitant peces que no es vendrien als supermercats o fruiteries convencionals perquè són massa petites o lletges, etc.
- Estalviant bosses i envasos; en el cas de Barcelona, els pagesos van un cop per setmana a diverses cooperatives de la ciutat (de vegades s’ajuden entre ells i aprofiten la furgoneta d’un per repartir la producció de diversos pagesos o ramaders).

El consumidor agroecològic té la sort de conèixer personalment la persona que li porta les comandes.
De tant en tant, s’organitzen visites els caps de setmana per anar a veure com treballen.

Els productors ecològics són herois moderns que van a contracorrent en una societat que aparentment només pensa a produir tan ràpid com sigui possible; en canvi, ells pacientment, s’esforcen a contribuir a un món millor i més ben alimentat.

Necessitem els pagesos que cultiven ecològicament, i els pagesos necessiten consumidors conscients que donin suport a la tasca que fan. Veiem com, cada any, va augmentant la superfície de conreu ecològic, i perquè segueixi creixent cal que totes dues parts col•laborin.


(http://www.etselquemenges.cat/especialista/rosa-ana-segura/les-cooperatives-de-consum-ecologic)

Grup de Consum Ecològic de Biologia

BASIC
  • BASIC
  • ORTOFOTO
200 m
Av. Diagonal, 643 (Facultat de Biologia)
Les Corts / La Maternitat i Sant Ramon
08028 - Barcelona
 Facebook
El grup de consum ecològic o la "coope" informalment coneguda entre els usuaris, som un grup de gent que aplega estudiants, doctorands, treballadors i amics de la Facultat de Biologia que consumim productes de temporada, gaudim del sabor autèntic de les fruites i verdures acabades de collir, tal com les ofereix la terra, sense modificar ni accelerar-ne el creixement.

Aquest projecte es va iniciar l'any 2011 pel Grup Ecologista Skamot Verd de la facultat.

Els integrants del grup de consum ecològic coincidim els dimecres de cada setmana per repartir-nos la compra que hem fet conjuntament i directament a un productor ecològic Cal Rosset,

El grup de consum no és un supermercat on anem a buscar els aliments que ens fan falta, paguem i marxem cap a casa.

El grup de consum és:
- El lloc físic on anem a buscar la comanda que hem fet la setmana anterior.
- Un espai on es fan assemblees periòdicament per avaluar el funcionament i prendre les decisions que considerem més adequades.
- Un espai en què cada usuari s’encarrega d’alguna tasca i la fa regularment (fer comandes, fer permanències per repartir les comandes, fer de tresorer setmanal, etc.).
- Un espai on es fa facultat, on es coneix persones amb interessos comuns, on hi ha caliu humà, que tanta falta fa a les ciutats.

Individualment, tenim accés a un producte ecològic, fresc i de bona qualitat; el preu per al consumidor és raonable i, a més, el productor també pot vendre’l a un preu just que li compensi tota la feina que ha fet.

D’aquesta manera contribuïm a millorar l’economia local i la feina de pagesos que viuen a prop nostre i que tracten la terra de manera respectuosa:
- Utilitzant varietats de llavors tradicionals que afavoreixen la biodiversitat i evitant el monocultiu.
- Aprofitant peces que no es vendrien als supermercats o fruiteries convencionals perquè són massa petites o lletges, etc.
- Estalviant bosses i envasos; en el cas de Barcelona, els pagesos van un cop per setmana a diverses cooperatives de la ciutat (de vegades s’ajuden entre ells i aprofiten la furgoneta d’un per repartir la producció de diversos pagesos o ramaders).

El consumidor agroecològic té la sort de conèixer personalment la persona que li porta les comandes.
De tant en tant, s’organitzen visites els caps de setmana per anar a veure com treballen.

Els productors ecològics són herois moderns que van a contracorrent en una societat que aparentment només pensa a produir tan ràpid com sigui possible; en canvi, ells pacientment, s’esforcen a contribuir a un món millor i més ben alimentat.

Necessitem els pagesos que cultiven ecològicament, i els pagesos necessiten consumidors conscients que donin suport a la tasca que fan. Veiem com, cada any, va augmentant la superfície de conreu ecològic, i perquè segueixi creixent cal que totes dues parts col•laborin.


(http://www.etselquemenges.cat/especialista/rosa-ana-segura/les-cooperatives-de-consum-ecologic)

Darreres Fotografies

  Afegeix una nova fotografia d'aquest punt d'interès
No hi ha fotografies.