12-08-2016
Mapa B+S a l'Open Green Map, un punt de trobada mundial de Mapes Verds locals
Open Green Map
Desenvolupat com a projecte de col·laboració des de 1995, el Sistema Green Map® és una iniciativa que promou la participació inclusiva en el desenvolupament sostenible de les comunitats a tot el món mitjançant el mapatge com a eina de desenvolupament. El resultat és la creació d’una perspectiva local i diferents 'retrats' de la comunitat que actua com un inventaris integrals i guies pràctiques per als residents i turistes.
El web
GreenMap.org és un punt de trobada de projectes de Mapa Verds liderats localment per mapar amb iconografies els recursos ecològics, socials i culturals locals. La secció de Mapes Verds és un projecte en contínua expansió i actualment són visibles uns 29 mil punts que provenen de 845 ciutats i pobles de 65 països en tot el món. Aquests Mapes Verds han sigut creats per centenars de persones des de aules i tallers o per joves i adults. Aquests processos de mapatge han tingut efectes tangibles com: 1) Enfortir les xarxes de sostenibilitat local-global; 2) Expandir la demanda d'opcions més verdes i saludables; 3) Ajudar a iniciatives d'èxit a estendre’s-hi a més comunitats.
El Mapa B+S al Open Green Maps
Lògicament, des dels seus inicis, el Mapa B+S sempre ha estat registrat a l'Open Green Map i podeu trobar l’enllaç actualitzat
aquí. Similar al Sistema Green Map, el Mapa B+S és també un mapa interactiu de la ciutat de Barcelona, fet de manera col·laborativa entre ciutadans, empreses, entitats i administració, que mostra iniciatives i recursos que contribueixen a la millora de l’entorn urbà, a la construcció d’una estructura social més equitativa i inclusiva i a l’enriquiment del teixit comunitari i veïnal.
Malgrat més de la meitat de les icones trobades al Mapa B+S són
les mateixes que les del Open Green Maps, les icones han estat redefinides per afegir el compromís ciutadà per la sostenibilitat a Barcelona amb 3 vectors ideològics: ambiental, solidari i comunitari. Així també, s’ha valorat també la transversalitat de criteris en les iniciatives. En aquest sentit, el Mapa B+S avui en dia compta amb
106 icones que es classifiquen en 7 categories. Com exemples d'icones noves són el “dipòsit de retenció d’aigües pluvials” i el “Camí Escolar”, aquest últim un projecte de ciutat per la formació i l’educació en valors des de l’autonomia, la solidaritat i la bona convivència; un itinerari senyalitzat que facilita que els infants vagin i tornin a peu a l’escola de manera segura a la ciutat de Barcelona.