“Els comerços i equipaments accessibles al Casc Antic de Barcelona”

25-11-2015

Itinerari 100% accessible pel Casc Antic

Itinerari 100% accessible que pretén mostrar com cada cop més la ciutat és de tots i totes i posar en valor els comerços que aposten per aquest model de ciutat integradora i inclusiva.

El cor de Barcelona, abans emmurallat e inexpugnable, ara s’obre a tothom. Carrers plens d’història, comerços centenaris i espais amagats conformen un barri únic que s’esforça perquè tots els ciutadans i visitants puguin gaudir-ne.

Als barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, el projecte CASBA (Casc Antic Sense Barreres) treballa per millorar l’accessibilitat d’aquests carrers acollidors i vius gràcies a la col·laboració de la Comissió de Persones amb diversitat funcional del Casc Antic, la Càtedra d’Accessibilitat UPC, el Districte de Ciutat Vella i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

CASBA és un projecte iniciat el curs escolar 2013-2014 per estudiar l’accessibilitat als barris del Casc Antic amb la metodologia Aprenentatge-Servei. La seva finalitat és sensibilitzar i millorar la col·laboració dels diferents actors al voltant de l’accessibilitat, valorant l’accessibilitat de voreres, carrers, comerços i equipaments i fent propostes per aconseguir un barri més accessible.

Gràcies al projecte, molts comerços, carrers i equipaments dels tres barris han estat analitzats per estudiants de l’assignatura Habitatge i Cooperació de l’Escola d’arquitectura de la UPC, que han proposat millores pel que fa a l’accessibilitat posant-se a la pell de les persones amb diversitat funcional.

Gràcies a aquest esforç conjunt s’ha pogut obtenir un itinerari 100% accessible que pretén mostrar com cada cop més la ciutat és de tots i totes i posar en valor aquells comerços que aposten per aquest model de ciutat integradora i inclusiva.

Ruta accessible per a persones amb discapacitat física i auditiva (amb interpretació a llengua de signes i emissores FM) i text en lectura fàcil. A càrrec del projecte CASBA (Casc Antic sense barreres).

Dia: 3/12/2015
Horari: de 18:30 a 20:00
Lloc d’inici: Residència Vigatans, de la Fundació APIP-ACAM, C/ Vigatans, 4, 08003 Barcelona.
Lloc de finalització: Casal de Joves Palau Alós, C/ Sant Pere Més Baix, 55, 08003 Barcelona.
Ruta accessible per a persones amb discapacitat física i auditiva (amb interpretació a llengua de signes i emissores FM) i text en lectura fàcil.
 

5528f8a40a92f4711a8b456a
53962bce0a92f4261f8b45ac
54468e780a92f4ae1f8b4568

Darreres Fotografies

Darrers Relats