Utilitzem galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. 
Podeu obtenir més informació o bé conèixer com canviar la configuració del seu navegador.   Política de Cookies

Biciclot: model d’economia social

05-07-2017

Biciclot és un model d’economia social centrat en les persones que promou la bicicleta com a mitjà de transport ecològic, econòmic i saludable.

El Grup de Treball Biciclot va néixer el 1987 dins un col·lectiu de ciclistes urbans i cicloturistes des del qual es fomentava l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport i que es reunia a Sants.

Amb la intenció d’anar més enllà de la mera reivindicació, el grup va començar a plantejar-se propostes per promoure la bicicleta a Barcelona, mentre alguns dels membres es formaven en mecànica i soldadura i altres guanyaven experiència en l’organització de viatges cicloturistes.

Segons Xavi Prat, president de Biciclot, la cooperativa té “dos ADN: un ADN productiu, d’autoocupació, i un ADN ideològic de promoció de la bicicleta en tots els camps”.

Avui dia, Biciclot és una cooperativa de treball, un model d’economia social centrat en les persones, amb vocació de servei, compromís social i mediambiental, que promou la bicicleta com a mitjà de transport ecològic, econòmic, saludable i per a una mobilitat sostenible.

En els propers mesos, la cooperativa es mudarà a l’edifici fabril de Can Picó, que també serà la seu del Bici Hub, un projecte que vol ser un punt de trobada de diferents col·lectius i iniciatives, tant en temes de bicicleta com de tipus social.

El Bici Hub és resultat de combinar la voluntat de la institució —l’Ajuntament de Barcelona— i la voluntat dels emprenedors i emprenedores de Biciclot, que volen que hi hagi un espai físic on la bicicleta es converteixi en referent.


En aquest vídeo hi trobareu el petit reportatge que els hi van fer:
- Biciclot, economia social que promou l'ús de la bicicleta


 

5528f8a40a92f4711a8b456a
53962bce0a92f4261f8b45ac
54468e780a92f4ae1f8b4568

Darreres Fotografies

Darrers Relats