Arriba la segona edició de la Setmana de la Sostenibilitat

29-05-2019

Al voltant del Dia Mundial del Medi Ambient, l’Ajuntament organitza la Setmana de la Sostenibilitat amb caminades guiades, música, tallers familiars, xerrades… Participa i penja al Mapa les teves fotos i/o relats!!!

Medi ambient i sostenibilitat. Del 31 de maig al 7 de juny s'organitzen activitats com caminades guiades, música, tallers per a tota la família o xerrades.
El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient. La setmana anterior s’ha instituït com la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible per mostrar els esforços i progressos cap a una societat més sostenible.
Barcelona s’adhereix a aquestes dues iniciatives amb la Setmana de la Sostenibilitat entre el 31de maig i el 7 de juny. Així, l’Ajuntament i la xarxa Barcelona + Sostenible conviden tota la ciutadania a participar en un seguit d’activitats per descobrir la Barcelona més sostenible.
Caminant per la sostenibilitat
Un dels punts forts de la Setmana de la Sostenibilitat són les “Caminades per la sostenibilitat”. Divendres 31 i dissabte 1, en horari de tarda i matí, us podeu apuntar a una quinzena de rutes guiades pels indrets més verds i sostenibles de Barcelona.
Itineraris per a tots els gustos, des d’una passejada pels espais verds del districte d’Horta que posa l’èmfasi en els beneficis de la biodiversitat sobre la salut fins a una ruta per les Corts on veïnat i universitaris explicaran què hi ha darrera d’un hort, un jardí o un estany com el que trobem als jardins de la Torre Girona, l’actual seu del Rectorat de la Universitat Politècnica de Catalunya.
Totes les caminades són gratuïtes però us heu d’inscriure abans al web de La Fàbrica del Sol.
Inauguració del cicle Música als Parcs 2019
Divendres 31, a les 21h, tindrà lloc el concert inaugural de Música als Parcs, el cicle anual que omple de sonoritat els espais verds. La formació de jazz Eva Fernàndez Trio serà l’encarregada d’encetar el programa d’enguany, al Parc de la Barceloneta.
El mateix divendres a la tarda, La Fàbrica del Sol proposa una visita teatralitzada a l’edifici demostratiu, de 19 a 20h.
Vine i gaudeix de La Fàbrica del Sol
Diumenge 2, d’11 a 14:30h, se celebrarà una matinal festiva amb portes obertes a l’equipament promogut per l’Ajuntament de Barcelona. Un exemple d’arquitectura sostenible on hi trobareu una rica proposta d’activitats familiars i de sorpreses.
 • Batucada a la Barceloneta
 • Juga amb l’energia i construeix una roda solar 
 • Viu i transforma la ciutat 
 • ReCrea i descobreix el cicle dels materials 
 • Descobreix el Centre de la platja
 • Posa a prova les teves habilitats en bicicleta!
 • Upcycling, renova la teva roba
 • Coneix l’Espai d’Intercanvi Barceloneta
 • Degustació de tes i sucs ecològics 
A més de totes aquestes activitats, d’entrada lliure, La Fàbrica del Sol estrenarà el primer escape room amb temàtica ambiental de Barcelona. “Escapa’t del canvi climàtic!” és una nova activitat que tindrà lloc al mateix edifici en dues sessions, a les 11h i a les 13h. Són gratuïtes i cal inscripció prèvia.
També cal inscripció per participar al taller de màscares de diables i dracs amb materials reciclats amb impressores digitals i al taller d’il·lustració de natura.
Programació especial de les aules ambientals
Amb motiu de la Setmana de la Sostenibilitat, els espais que promouen l’educació ambiental als barris proposen un seguit d’activitats especials.
 • Caminada per la vall de Sant Just, el seu patrimoni i les restes del seu passat agrícola (Dissabte 1, a les 9h – Aula Ambiental del Centre Cívic Vázquez Montalbán)
 • Curs de bioconstrucció (Cap de setmana 1 i 2 – Aula Ambiental del Bosc Turull)
 • Passejant per les Corts: innovació i sostenibilitat (Dilluns 3, a les 11:30h – Aula Ambiental de Can Deu de les Corts)
 • El futur del Parc Natural de Collserola (Dimecres 5, a les 19h – Aula Ambiental del Centre Cívic Vil·la Urània)
 • Fes-te de l’Energia (Divendres 7, a les 17h – Aula Ambiental Sant Andreu i Casal de barri de Can Portabella)
 • Visita guiada a les tres cases de l’aigua, des de Montcada i Reixac fins a Barcelona (Diumenge 9, a les 10h – Aula Ambiental de la Casa de l’Aigua)  
 • Taller familiar “Coneixem el medi a través d’un iPad” (Diumenge 9, ales 10h – Castell de Torre Baró)
 
 

5528f8a40a92f4711a8b456a
53962bce0a92f4261f8b45ac
54468e780a92f4ae1f8b4568

Darreres Fotografies

Darrers Relats