Data: 03/07/2016A Catalunya s'estan fent esforços per reduir l'ús de la bossa de plàstic, però la voluntarietat ara per ara no està sent suficient i necessitem una llei específica catalana de limitació de les bosses que ja fa mesos que esperem.
El 28 d'abril de 2015 el Parlament Europeu va donar llum verda a la nova regulació que obliga els governs dels Estats de la Unió Europea a aplicar mesures que redueixin dràsticament el consum de bosses de plàstic de nanses d'un sol ús (ara xifrat en 176 bosses per persona i any).
Els països han d'adoptar com a mínim una d'aquestes dues mesures: garantir que l'ús d'aquestes bosses cau a 90 unitats a l'any per persona pel 2019 (i a 40 pel 2025) i/o introduir instruments -com prohibicions, impostos o gravàments- per restringir la distribució gratuïta de bosses en tots els punts de venda pel 2018. En el primer cas, els països l'hauran de reduir gairebé un 50% pel 2019, i a un 80% pel 2025 (amb relació a les dades del 2010).
A Catalunya s'estan fent esforços per reduir-ne l'ús, però la voluntarietat ara per ara no està sent suficient i necessitem una llei específica catalana de limitació de les bosses que ja fa mesos que esperem.
El 3 de juliol, Dia Internacional lliure de bosses, centenars de persones de tot el món tornarem a reivindicar mesures més dràstiques per erradicar l'ús d'elements amb tan poc sentit per la societat i el medi ambient com les bosses de plàstic. Hi esteu tots convocats i convocades i us convidem a fer volar la imaginació per aquest any, definitivament, treure'ns la bossa del cap.
La Fundació per a la Prevenció de Residus i Consum ja fa 7 anys que organitza el Dia Internacional Lliure de Bosses i any rere any són més associacions que s'uniexen a la coordinació a nivell català, estatal i internacional: Zero Waste Europe, Amigos de la Tierra, Surfriders, l'Estratègia Catalana Residu Zero, GAIA, Ecologistes de Catalunya, el Bureau Europeu, etc.