Utilitzem galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. 
Podeu obtenir més informació o bé conèixer com canviar la configuració del seu navegador.   Política de Cookies

La Verdinada celebra el 10è aniversari

01-03-2017
La Verdinada és un projecte d’activitats que gira al voltant del medi ambient amb l’objectiu de crear consciència i actuar sosteniblement amb el nostre entorn. Ja fa 10 anys que els Lluïsos de Gràcia la van posar en marxa i des de llavors, la iniciativa s’ha anat consolidant cada vegada més i, any rere any,  incorpora nous espais d’activitats i associacions del districte gracienc.

La Verdinada, que se celebra del 4 al 27 de març a Gràcia,  inclou  més d’una vintena d’activitats adreçades a tot tipus de públic. Hi ha des de tallers infantils i per a adults, fins a sortides mediambientals i una calçotada popular i ecològica. La majoria són gratuïtes i no requereixen inscripció prèvia.

Les activitats que es duran a terme als Lluïsos de Gràcia seran:

Del 6 al 26 de març: ​El consell dei dia. 21 consells sobre reducció de residus i per aturar el malbaratament de recursos. Els podreu veure exposats al vestíbul de l’entitat i en diferents sales.

Del 6 al 26 de març: Ecoauditoria de residus. Sabrem quants residus generem com a entitat i si som o no eficient. D’aquesta manera ens marcarem uns objectius de millora i elaborarem un pla d’acció per ser més eficients amb els nostres residus.

Dissabte 11 de març: Dissabte per la sostenibilitat. Calçotada ecològica i diferents tallers d’horticultura urbana, reparacions i ajustos bàsics de bicicletes, reciclar diferents objectes i materials i de consum responsable per reduir les deixalles que generem a la llar.  La calçotada estarà coorganitzada per l’Agrupament Escolta de Lluïsos de Gràcia.

Diumenge 12 de març: Taller de natura amb el Grup d’Acció Forestal (GAF) de Depana. Tasques de manteniment dels arbres i arbustos replantats en actuacions anteriors i eliminació d’espècies invasores i neteja a fons de l’espai.
.
13 al 27 de març
: Exposició "On van els residus? .Ens permet conèixer com es gestionen i quin és el destí final de vuit tipus de residus diferents: ampolles de cava, brics, càpsules de cafè, roba, frigorífics, olis de cuina, fluorescents i residus.

Dissabte 18 de març: Visita a la planta de compostatge de Torrelles de Llobregat.
Visita guiada a la instal·lació que té la funció de tractar la matèria orgànica (contenidor marró i els residus vegetals) per obtenir-ne compost, un adob orgànic que es pot emprar tant en agricultura com en jardineria. Coorganitzada pel Banc del Temps de Gràcia.

Diumenge 26 de març: Sortida de natura L'Amagatall. Ruta per la serra de Collserola on descobrirem diverses fonts d’aigua (de la Marquesa, del Miracle i de Sant Medir). Activitat emmarcada dins els actes del Dia mundial de l’Aigua.