Utilitzem galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. 
Podeu obtenir més informació o bé conèixer com canviar la configuració del seu navegador.   Política de Cookies

Seminari sobre Dofins Captius

08-09-2017

Es durà a terme els propers 14 i 15 de setembre a l’Auditori del Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (carrer Ramon Trias Fargas 25-27) i s’emetrà en anglès, amb servei de traducció simultània.

L’Ajuntament de Barcelona i SUBMON, una entitat que realitza projectes en l’àmbit de la conservació, estudi i divulgació del medi marí, organitzen els propers dies 14 i 15 de setembre el seminari: “Bottlenose dolphin workshop – An overview of studies, alternatives and criteria to be considered when a captive facility closes” (“Seminari sobre el dofí comú: visió general d’estudis, alternatives i criteris que cal tenir en compte quan es tanca una instal·lació captiva”).

El passat mes de desembre, Barcelona va ser declarada “ciutat lliure de dofins en captivitat”. Des d’aleshores, l’Ajuntament du a terme un procés per trobar una sortida al grup de dofins mulars que encara son del Zoo de Barcelona, a la vegada que impulsar programes d’estudi i seguiment de la  fauna de cetacis que habiten les aigües properes al front barceloní.

L’objectiu final del seminari és elaborar una guia o protocol de presa de decisions per a altres ciutats o entitats que vulguin deixar de tenir dofins en captivitat: passos a seguir, normativa, alternatives i presa de decisions.

El seminari reunirà un seguit d’experts internacionals que exposaran el seus estudis sobre poblacions de dofí mular al mediterrani. Es tracta d’estudis i programes de seguiment amb població de zoos i aquaris, i projectes de participació ciutadana en relació a la conservació de les poblacions de dofins i també en el camp de les alternatives a les poblacions de dofins que han estat en captivitat perllongats períodes de temps. Entre els participants del seminari destaca la presència d’Erich Hoyt, una autèntica eminència en dofins, balenes i en la protecció de l’habitat marí, que serà el ponent convidat que obrirà el marc teòric.

CONSULTA: Programa i ponents.

Aquest seminari és obert al públic, amb inscripció prèvia i de caràcter gratuït. Els interessats a participar-hi podeu enviar un correu electrònic a projectes@submon.org indicant l’assumpte “DOLPHINS WORKSHOP” amb el nom i cognoms i la filiació (mitjà, empresa, entitat, personal).

 

Enllaços d'interès:

5528f8a40a92f4711a8b456a
53962bce0a92f4261f8b45ac
54468e780a92f4ae1f8b4568

Darreres Fotografies

Darrers Relats