Utilitzem galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. 
Podeu obtenir més informació o bé conèixer com canviar la configuració del seu navegador.   Política de Cookies

Mapatges col·laboratius al mes d'octubre

26-09-2017

Quatre itineraris per a endinsar-te i descobrir la Barcelona més sostenible.

S'acosta l'octubre i, amb ell, quatre mapatges en diferents barris per a descobrir algunes de les iniciatives socio-ambientals que s'hi duen a terme.

Us convidem a participar-hi!


Mapatge a La Prosperitat - Dilluns 16 d'octubre de 18:00h a 20:00h:

Les iniciatives veïnals tenen un gran pes en els districtes de la zona Nord de Barcelona. És el cas del barri de Prosperitat. En aquest mapatge descobrirem iniciatives agroecològiques a nivell de barri: horts i consum alternatiu.
D'altra banda, també coneixerem part de la història del barri a través dels arbres de carrer i alguns establiments ecològics i de proximitat que lluiten per fer-se un espai

Aquest mapatge està promogut per la Societat Catalana d'Educació Ambiental (SCEA)

Per inscriure-us envieu un correu a casadelaigua@scea.cat amb el vostre nom, adreça electrònica i telèfon i el dels vostres acompanyants. També ho podeu fer al 934637771, o personalment a La Casa de l'Aigua de Trinitat Nova, carrer Garbí, 2.


Ruta el Guinardó és orgànic - Dijous 19 d'octubre de 18:00h a 20:00h

Taller de mapatge on descobrirem algunes iniciatives del Guinardó que promouen la millora ambiental del barri i de la ciutat, intervenint en diferents fases del cicle dels residus orgànics. Vine a conèixer el Guinardó més sostenible!
 
La Fundació per la Prevenció de Residus i Consum - Rezero és l'encarregada del disseny d'aquest mapatge.

Cal inscripció prèvia al Centre Cívic Guinardó (informacio@ccguinardo.cat - Ronda Guinardó, 13) o a Rezero  (936686107 - info@rezero.cat).


Ruta B + S: l’acció veïnal en la Transformació del Besòs- Maresme - Divendres 27 d'octubre de 18:00h a 20:00h

El barri del Besòs- Maresme és el resultat de les operacions de producció massiva d’habitatges dels anys 50 i 60 per absorbir els grans moviments migratoris cap a Barcelona de la última etapa del franquisme. Des de la seva fundació, el Besòs ha evolucionat urbanística i econòmicament gràcies a l’empenta del seu teixit veïnal, que ha lluitat per corregir les carències d’urbanització i d’equipaments amb les quals es van construir els polígons d’habitatge.
Farem un recorregut per la història del moviment veïnal del barri per conèixer la seva evolució i reconèixer el paper protagonista que va tenir el veïnat en la millora de les condicions del territori. Des de les primeres ocupacions del Patronat de l’Habitatge, repassarem les figures clau del moviment veïnal i els capítols de solidaritat entre els treballadors durant el postfranquisme, la consecució dels nous equipaments i de les obres d’urbanització durant la democràcia, per arribar al paper que juguen avui els moviments associatius i analitzar la manera en la qual influeixen en la transformació del barri.
El recorregut vol traçar vincles entre diverses experiències i mirades del barri oferint una visió global que sigui una mostra de la vitalitat, la diversitat i la riquesa d’un territori en constant evolució.

La coordinació d'aquest mapatge corre a compte de la cooperativa Raons Públiques.

Inscripcions: info@raonspubliques.org (Raons Públiques)


Consum crític a Vallvidrera - Dissabte 28 d'octubre de 10:00h a 13:00h

Vine a fer un passeig per la vil·la de Vallvidrera i descobreix la proposta agroecològica que amaga Barcelona. Al peu de Collserola i ben endins, hi ha projectes de consum responsable, ecològic i de proximitat. Vine a fer-ne un petit tast amb la cooperativa de consum i producció Can Pujades, i descobrirem el futur projecte col·lectiu del mercat municipal, els ous de les gallines valldoreixenques, compostatge comunitari, i molt més!

Mapatge coordinat per mésOPCIONS, que és la marca d'Opcions de Consum Responsable, SCCL

Podeu inscriure's a través del correu: berta@opcions.org (Opcions)

Porteu calçat còmode donat que part de l'itinerari transcorre pel Parc de Collserola.
 
Agenda

5528f8a40a92f4711a8b456a
53962bce0a92f4261f8b45ac
54468e780a92f4ae1f8b4568

Darreres Fotografies

Darrers Relats