Utilitzem galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. 
Podeu obtenir més informació o bé conèixer com canviar la configuració del seu navegador.   Política de Cookies

El Parc de la Ciutadella futur pol científic

16-05-2017

El gran parc urbà es vol convertir en l’epicentre de les ciències naturals de Catalunya.

Els científics i els polítics i tècnics de l’Ajuntament de Barcelona es van reunir el passat mes d’abril a la Fundació Pasqual Maragall per a poder desbloquejar la transformació del Parc de la Ciutadella i connectar-lo amb el mar i la Vila Olímpica a través de passarel·les.

L’objectiu seria superar les tanques que actualment aïllen el parc habilitant dues passarel·les, una en direcció al campus de la UPF que es troba a la Vila Olímpica i un altre que arribaria fins al mar, passant per sobre de la ronda Litoral i les vies del tren, connectant la Ciutadella amb el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), la Fundació Pasqual Maragall, el Centre Mediterrani d’Investigacions Marines i Ambientals, l’Institut de Ciències del Mar (ICM), entre d’altres.

En el següent enllaç trobareu l’itinerari dels centres de recerca que conviuen a la Barceloneta:
http://bcnsostenible.cat/web/itinerari/barcelona-pol-de-ciencia-la-barceloneta

Tots aquests equipaments de recerca, juntament amb el campus de la UPF, quedarien connectats a través de la Ciutadella, que guanyaria centralitat amb l’obertura dels quatre edificis que actualment estan desaprofitats: el Castell dels Tres Dragons (on hi havia l’antic Museu de Ciències Naturals), l’Hivernacle, el Museu Martorell (que va ser el primer museu de Barcelona) i l’Umbracle.

Una de les aportacions que ha fet l’Ajuntament ha sigut afegir la reorientació del Zoo, que ocupa dues terceres parts del Parc de la Ciutadella, a aquest projecte. Actualment, el Zoo està treballant amb l’Institut de Biologia Evolutiva, un centre que depèn de la UPF i del CSIC. L’objectiu, aprofitant l’aposta perquè la Ciutadella sigui un espai de ciència i natura, és que l’espai deixi enrere la simple exhibició d’animals i potenciï la recerca, així com l’aposta per la reintroducció d’espècies en perill d’extinció.
 

Per a més informació:

http://www.ara.cat/societat/Parc-Ciutadella-Tornara-pol-cientific_0_1794420607.html

5528f8a40a92f4711a8b456a
53962bce0a92f4261f8b45ac
54468e780a92f4ae1f8b4568

Darreres Fotografies

Darrers Relats