Utilitzem galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. 
Podeu obtenir més informació o bé conèixer com canviar la configuració del seu navegador.   Política de Cookies

Coneixes la Ronda Verda?

06-09-2017

La Ronda Verda és un circuit senyalitzat de camins i carrils bicicleta que travessa els grans sistemes naturals de la comarca del Barcelonès. És un itinerari d’ús principalment lúdic, que compta amb una longitud aproximada de 72 quilòmetres, i transcorre per diferents municipis de la comarca, entre ells Barcelona.

Permet gaudir i visitar un ampli ventall de llocs i elements d’interès natural, cultural, social, econòmic i turístic de l'entorn de Barcelona i dels municipis més propers, entre els que cal destacar el Parc de Collserola, la muntanya de Montjuïc, el front litoral del Barcelonès, el Riu Besòs, el complex de la Fira de Barcelona en el recinte de Gran Via, el Fòrum o el Parc de la Serralada de Marina.

El recorregut es pot iniciar des de qualsevol punt del seu traçat, tot aprofitant la xarxa bàsica de carrils bici dels mateixos municipis, o les connexions disponibles amb la xarxa de transport públic metropolità. La Ronda Verda també està connectada amb la xarxa de camins i itineraris de més gran recorregut.

Pots preparar la teva ruta ajudant-te del mapa interactiu. Això et permetrà visualitzar el teu recorregut, conèixer d’avançada el nivell de dificultat que vols afrontar, les connexions disponibles amb la xarxa de transport públic, els atractius turístics que trobaràs al llarg del teu itinerari, el tipus de ferm o, fins i tot, descarregar-te els tracks.


L’itinerari es divideix en 6 trams:
  • Parc de Collserola: Amb el Tibidabo com a cim més emblemàtic, el Parc de Collserola s’estén al llarg de 8.000 hectàrees. Hi predominen els espais forestals amb gran varietat de formacions vegetals de valuosa diversitat biològica.
  • Parc Fluvial del Besòs: aquest tram de la Ronda Verda connecta el Parc de Collserola i el Front Marítim. Té una extensió aproximada de cinc quilòmetres.
  • Parc de la Serralada de Marina: aquest espai natural forma part de la Serralada Litoral i compta amb una superfície total de 2.086 hectàrees. El visitant té l’oportunitat de gaudir de poblats ibèrics, ermites, monestirs i nombroses fonts i àrees d’esbarjo.
  • Front Marítim: la Ronda Verda recorre els fronts marítims de Barcelona, Sant Adrià de Besòs i Badalona.
  • Tram Montjuïc: l’itinerari en aquest tram travessa nombrosos museus, equipaments esportius, parcs i jardins. El recorregut compta amb unes vistes esplèndides de la ciutat de Barcelona i els seus voltants.
  • Tram Llobregat: el seu recorregut s’apropa a la conca del Llobregat, permetent connexions amb la llera del riu, la zona del delta i el Parc de Collserola.

5528f8a40a92f4711a8b456a
53962bce0a92f4261f8b45ac
54468e780a92f4ae1f8b4568

Darreres Fotografies

Darrers Relats