This site uses our own and third party cookies to improve our services. If you continue to browse, consider accepting its use. 
You can get more information or how to change your browser settings.   Cookies Policy

Guia per l'urbanita sostenible: envasos de detergents reutilitzables?

21-09-2018

Us heu fixat que els envasos de detergent són de molt bona qualitat? com és que no els podem reutilitzar?

Nos som conscients que cada vegada que anem a comprar detergent per a rentar la roba, rentavaixelles, gel de bany, etc. ens emportem a casa uns recipients de molt bona qualitat i que només es fan servir mentre contenen producte.
Per què no són reutilitzables?
El cert és que no hi ha cap altre raó que la logística. Als productors i a les grans superfícies els hi soluciona els problemes de distribució i emmagatzematge, però hi ha alternativa. Poc a poc s’obren camí comerços que subministren aquests productes a granel i on es pot anar amb l’envàs de casa i omplir-lo del producte desitjat. El recipient és una part significativa del preu, juntament amb la publicitat. Aquestes ampolles poden tenir un cost de fins a 2 €. Tot i així, per raons d’escala de la producció massiva als grans productors els hi surt relativament econòmic. Els grans fabricants no es fan càrrec de tot el cicle de vida dels embalatges i traslladen les despeses als consumidors directament o indirecta via impostos d’escombraries, mentre que als petits els hi queden els sobrecostos d’una producció més reduïda i la dificultat de trobar mercat en condicions de competitivitat.

Ens les nostres decisions de compra està quina és l’opció que volem pel futur.
Fem servir envasos reutilitzables!!!

Més informació:
Establiments mapats on es venen detergents i productes d'higiene personal a granel
L'adicció al plàstic
Retornar els envasos als comerços és rendible econòmicament i necessari ecològicament

 

5528f8a40a92f4711a8b456a
53962bce0a92f4261f8b45ac
54468e780a92f4ae1f8b4568

Latest Pictures

Recent Stories